Završen program aktivnosti “Ljeto u PUKS-u”

Prošlog tjedna, u petak 1. 9. 2023., završen je program aktivnosti za djecu “Ljeto u PUKSu”. Program je namijenjen integraciji raseljene djece iz Ukrajine smještenih na području Belišća zajedno s malim Belišćanima. Radionice su usmjerene međusobnom druženju i upoznavanju kroz kreativnost te omogućuju djeci lakšu prilagodbu kao i prihvaćanje različitosti. Održano je deset radionica kroz deset tjedana. Izrađivale su se lutkice od lavande, ljetni svjećnjaci, narukvice, magneti, stakleni mini vrtovi, sladoledi, slike, origami ribice i ribice od vune, šivale su se vrećice od lavande a završilo se s pripremama za školu u vidu mozgalica i drugih igara. Radionice su se održavale u prostorijama udruge sv. Vinka Paulskog, a vodile su ih članice udruge PUKS: Marija Mandić, Dajana Vinković, Sunčica Nižetić, Jelena Novaković, Romana Hudovernik, Marija Ajduković i Vanesa Šerić.
U radionicama je sudjelovalo dvadesetak djece i nekoliko roditelja.

Školarcima iz Ukrajine podjeljene su školske torbe i pribor prikupljen donacijama u lipanjskoj humanitarnoj akciji, a sva su djeca na kraju dobila plišanu igračku na dar također iz donacija.
Zahvaljujemo donatorima školskog pribora i igračaka što prepoznaju naš trud i zalaganje oko integracije raseljenih osoba uslijed ukrajinske krize za dobrobit pojedinaca ali i cijele lokalne zajednice.
Program aktivnosti “Ljeto u PUKSu” dio je projekta “Budi tu” koji sufinancira grad Belišće i Osječko-baranjska županija.

Facebook
Twitter
LinkedIn