“Zajedno za mentalno zdravlje” – održana radionica “Ples sjena”

Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama 23. 11. organizirala je još jednu aktivnost u okviru projekta „Zajedno za mentalno zdravlje“ koji sufinancira grad Belišće. Ovaj puta riječ je o radionici „Ples sjena“ koju je vodila prof. doc. dr. Darija Rupčić Kelam sa Filozofskog fakulteta u Osijeku te poslijediplomandica na specijalističkom studiju Kreativnih terapija, smjer terapija pokretom i plesom, na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Radionica je bila namjenjena ženama u svrhu osnaživanja. Koristili su se elementi terapije plesa i pokreta radi poboljšanja emocionalne, kognitivne, tjelesne i socijalne integracije. Na radionici je sudjelovalo petnaest žena različite dobi, a radionicu s ocijenile vrlo uspješnom sa željom nastavka.

Udruga PUKS kontinuirano provodi radionice osnaživanja žena, među kojima se ističu „Pozitivni četvrtak“ te tečajevi samoobrane u suradnji s Borilačkim centrom Belišće.

Međunarodni je dan borbe protiv nasilja nad ženama i naša aktivnost doprinosi osnaživanju žene i prevenira nasilje nad njom. Žena nije kriva za nasilje koje doživljava. Žena može osnažiti svoje samopouzdanje, samopoštovanje i svijest o nezamjenjivoj ulozi koju ima u društvu i obitelji.

Facebook
Twitter
LinkedIn