Volonterska nagrada grada Belišća

Danas obilježavamo međunarodni dan volontera. Volonteri su glavni pokretač svih aktivnosti u našoj udruzi jer nema zaposlenika. Zahvaljujući volonterima koji nesebično odvajaju svoje vrijeme i daruju talente, zajedno raste naša udruga, ali i naša lokalna zajednica.

Ova je godina bila vrlo izazovna i najviše vremena naši su volonteri proveli u pomoći u integraciji raseljenih osoba iz Ukrajine koji žive u Belišću. U komunikaciji s brojnim pojedincima, obrtnicima i institucijama, dali su sve od sebe kako bi raseljenicima pružili pomoć i podršku koja im je bila potrebna kako bi se što uspješnije integrirali u našu lokalnu zajednicu. Ovaj volonterski angažman nije prošao nezamijećen te nam je u petak, 2. prosinca 2022. god. dodjeljena Volonterska nagrada grada Belišća. Nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu za redom, a dodjeljuje ju Lokalni volonterski centar “Zvono” i grad Belišće, a primila ju je predsjednica udruge Vanesa Šerić.

Volonterska nagrada pojedincu pripala je našoj članici i volonterki Sunčici Nižetić koja se osobito istaknula u radu s djecom iz Ukrajine.

Zahvaljujemo se Lokalnom volonterskom centru “Zvono” i gradu Belišću na dodijeljenim nagradama. One su poticaj za ustrajnost u našem radu i uključivanje volontera u aktivnosti koje promiču dobrobit naše lokalne zajednice.

“Kad želja za volontiranjem dolazi iz srca, doživjet ćete osjećaj zadovoljstva zbog kojeg ćete se radovati danu kad ćete opet moći učiniti nešto dobro!”

Facebook
Twitter
LinkedIn