UDRUGA PUKS – PODRŠKA U KRIZNIM SITUACIJAMA U NOVIM AKTIVNOSTIMA

Prošli mjesec je bio vrlo aktivan za udrugu PUKS – Podrška u kriznim situacijama. U Maloj vijećnici održana je druga radionica ”Pozitivnog četvrtka” na kojoj je bilo riječi o optimizmu i pesimizmu. Sudionici radionice imali su prilike istražiti vlastiti pogled na svijet te proučiti mehanizme koji utječu na odluku o tome je li čaša ”polupuna” ili ”poluprazna.“

Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja Đakovačko-osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu povodom Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama organiziralo je predavanje i edukaciju za stručne suradnike među kojima je i naša Udruga. Edukaciju je održala prof.dr. Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za djecu i mlade Grada Zagreba, s temama „Manipulacija djecom i sustavom u visoko konfliktnim razvodima – prepoznajemo li emocionalno zlostavljanje“ i „Privrženost, roditeljstvo i obiteljska dinamika“. Na edukaciji je sudjelovala članica Udruge, psihologinja Marija Mandić.

Predsjednica Udruge Vanesa Šerić, 26.11. u Orahovici prezentirala je rad udruge PUKS i projekt „Podrška u zajednici“ kao primjer dobre prakse u organizaciji Udruge za zaštitu i promicanje ljudskih prava „Putokaz“ iz Orahovice. Ovo je već drugo gostujuće predavanje u Orahovici u suradnji s udrugom „Putokaz“.

Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama započela je i s novim aktivnostima namijenjenima učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole. Program pod nazivom „Sedam navika sretne djece“ provodit će se tijekom cijele školske godine. Na program se prijavilo 103 učenika koji kroz zanimljive likove i priče uče o univerzalnim vrijednostima stvarajući pozitivnu sliku o sebi, drugima i stječu vještine neophodne za život u suvremenom društvu. Program je sastavljen prema knjizi autora Seana Coveya, a dio je školskog kurikuluma diljem svijeta. Ciljevi ovih aktivnosti su:

– otkrivanje vlastite originalnosti i darovitosti
– izgradnja vještina samozastupanja, odgovornosti, planiranja, poštovanja prema drugima te timskog rada
– razvijanje sampouzdanja, integriteta i hrabrosti za djelovanje

Aktivnost „Sedam navika sretne djece“ također je dio projekta „Podrška u zajednici“ sufinanciran od strane Grada Belišća i Osječko – baranjske županije.

Do kraja godine planira se održati još nekoliko aktivnosti nakon čega će uslijediti pripreme za redovnu izvještajnu skupinu.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin