Svjetski dan životinja

Prošlog tjedna naša je udruga je obilježila Svjetski dan zaštite životinja nagradnim natječajem. Natječaj je započeo 4. listopada, na sam Svjetski dan zaštite životinja a završio 10. listopada u večernjim satima.

Na fb stranicu naše udruge pristiglo je mnoštvo fotografija kućnih ljubimaca koji su jedan od izvora radosti i podrške svojim vlasnicima. Svjetski dan životinja proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci da bi se naglasio nepovoljan položaj ugroženih vrsta. Za Svjetski dan životinja bio je odabran 4. listopada jer se toga dana slavi svetkovina sv. Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja. Otada je Svjetski dan životinja postao dan prisjećanja i odavanja počasti svim životinjama, a poseban je naglasak stavljen na ljude koji vole i poštuju životinje. Dan se slavi na razne načine u svakoj zemlji bez obzira na nacionalnost, religiju, vjeru ili političko usmjerenje.

Pod geslom da je Svjetski dan životinja posebna prilika za svakoga tko skrbi o životinjama, misija je ovog dana proslaviti životinjski život u svim njegovim oblicima, proslaviti odnos čovječanstva sa životinjskim svijetom, priznati različite uloge koje životinje imaju u čovjekovu životu jer mu pružaju potporu i pomoć, unose osjećaj čuda u život, te priznati i biti zahvalan za način na koji životinje obogaćuju čovjekov život. Na kraju natječaja proglasili smo pobjednika po broju lajkova, a to je Pablo, udomljeni pas naše sugrađanke Zorice Klešćek, koja je dobitnica majice s logom “Dobar dan, kako ste?” uz još nekoliko promotivnih matrijala naše udruge, a postoji nagrada i za psa. Na koncu najveća nagrada i vlasnici i psu je to što imaju jedno drugo.
Tko su Marley, Plupi, Latica, Hector, Buba, Flokica, Cigi, Rio, Pablo, Tyson Zara, Rocky, Koko, Tapi i Tammy i kako su obogatili živote svojih vlasnika možete pogledati na našoj fb stranici koju možete i zapratiti za više informacija u budućnosti.

https://www.facebook.com/PUKS.kontakt

Aktivnost obilježavanja Svjetskog dana životinja održala se u okviru projekta “Dobar dan, kako ste?” a cilj je istaknuti suživot ljudi i ljubimaca kao onaj koji povećava kvalitetu života i štiti mentalno zdravlje. Projekt je sufinancirao grad Belišće.

Facebook
Twitter
LinkedIn