„Sve što ste htjeli znati o palijativi, a niste se usudili pitati“

Jučer je u Velikoj vijećnici grada Belišća održano predavanje pod nazivom „Sve što ste htjeli znati o palijativi, a niste se usudili pitati.“
Predavanje su održale djelatnice Opće županijske bolnice Zvjezdana Gvozdanović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i Margareta Uremović, glavna sestra Odjela palijative.
U svom predavanju, predavačice su upoznale sudionike što je palijativna skrb, kako se ona razvijala u svijetu, Hrvatskoj i na osobit način u OŽB Našice. Slušatelji su imali prilike čuti sve informacije o prijemu pacijenta na Odjel palijative te načinom rada na odjelu, kapacitetu i ostalim resursima kojima bolnica raspolaže.
U predavajnu je stavljen naglasak o mogućnosti razvoja palijativne skrbi na lokalnoj razini, volontiranju u palijativi kao i senzibilizaciji javnosti o ovoj važnoj temi.
Nakon predavanja predavačice su odgovarale na brojna pitanja sudionika koji su aktivno sudjelovali u raspravi.
Važno je napomenuti da je sudjelovanje u raspravi bilo interdisciplinarno jer su sudionici predavanja bili predstavnici grada Belišća, Dječjeg vrtića Maslačak, Matice umirovljenika Belišće, Doma zdravlja Valpovo i Belišće, samostana i župe „Sv. Josipa Radnika“, udruge sv. Vinka Paulskog, udomitelja starijih i nemoćnih kao i članova obitelji i prijatelji oboljelih.
Organizacijom ovog događaja udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama se pridružila obilježavanju Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi u nadi poticanja i razvoja volonterstva u palijativnoj skrbi na području grada Belišća.
Predavanje je održano u sklopu projekta „Podrška u zajednici – modul 2“ koji je sufinancirao grad Belišće.

Facebook
Twitter
LinkedIn