Suradnja s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu – započelo organizirano učenje hrvatskog jezika za raseljene osobe uslijed ukrajinske krize koji su smješteni na području grada Belišća

Suradnjom Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama, jučer je u prostoru bivšeg hotela „Žad“ u Belišću započeo tečaj hrvatskog jezika namijenjen raseljenim osobama uslijed ukrajinske krize smještenih na području grada Belišća.

Tečaj hrvatskog jezika vodi prof. Marija Ajduković te će se kontinuirano održavati dva puta tjedno po dva školska sata. Istovremeno će biti organizirane aktivnosti za djecu koje će provoditi volonteri.

Tijekom jučerašnjeg dana, odrasli su usvojili abecedu, pozdrave te osnove konverzacije, a djeca su nakon nekoliko mozgalica pri kojima su koristili riječi na hrvatskom, na dvorištu kraj hotela zaigrala indijanski nogomet.

Ovo je još jedan korak u pomoći pri integraciji raseljenih osoba iz Ukrajine smještenih na području grada Belišća koji su pokazali veliki interes i uključili se u učenje hrvatskog jezika u velikom broju.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn