Sudjelovanje udruge PUKS na Nacionalnoj konferenciji „Mladi – generacija koja dolazi“

Naša je udruga sudjelovala na Nacionalnoj konferenciji pod nazivom „Mladi – generacija koja dolazi“ a koja se održavala u Samoboru od 25. – 27. studenog. Konferencija se održala u sklopu projekta „Mreža za aktivaciju mladih“ a koju provodi udruga „Zamisli“ kao nositelj u suradnji s petnaest partnerskih udruga te Ekonomskim institutom Zagreb i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Splitu.

Cilj projekta je uključiti akademsku zajednicu i donositelje odluka u procese otvorenog dijaloga o mladima kako bi se poboljšala kvaliteta života mladih u Hrvatskoj. Ovim projektom želi se mladima pružiti prilika da se aktivno uključe i budu primjer vršnjacima, a različitim edukacijama i istraživanjima jačaju se resursi organizacija civilnog društva koje rade s mladima kako bi kvalitetnije mogli odgovoriti na potrebe mladih.

Udrugu su predstavljale Marta Šerić, koordinatorica za volontere i Vanesa Šerić, predsjednica udruge, koje su sudjelovale u panelu „Položaj organizacija civilnog društva koje rade s mladima ili za mlade – problem i izazovi u radu“ te predstavile rad udruge i aktivnosti koje provode na području grada Belišća i Osječko-baranjske županije.

Iako udruga PUKS ne radi isključivo s mladima i za mlade, svojim sudjelovanjem na panelu donijela je entuzijazam, pozitivan pogled i moguća riješenja koja mogu dovesti do većeg aktivnog sudjelovanja mladih u društvu. U susretu s udrugama s daleko većim iskustvom rada i upoznavanjem mogućih prilika ali i poteškoća s kojima se susreću, otvorio se novi put dijaloga i suradnje u budućim projektima.

Udruga PUKS je pozvana na Nacionalnu konferenciju od strane „Udruge za podršku žrtvama i svjedocima“ a koja je po svojoj djelatnosti vrlo srodna s našom udrugom u rješavanju društvenih problema i načinu rada s korisnicima koji mogu biti različite dobi.

Važno je istaknuti da smo u komunikaciji s udrugama koje značajno pridonose aktivizmu mladih i snažno utječu na društvenu klimu pa i na donositelje odluka, doživjeli veliko poštovanje prema belišćanskoj udruzi „Zvono“ koju smo često spominjali tijekom konferencije. Udruga „Zvono“ („Inkluzivna kuća Zvono“) ne samo da je svjetli primjer udrugama u našem okruženju, nego je i mnogim relevantnim udrugama iz cijele Hrvatske suradnik, primjer i uzor.

Sudjelovanjem na ovoj konferenciji udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama obogaćena je mnogim korisnim informacijama, idejama i savjetima za razvoj i povezivanje s drugim udrugama. Zahvaljujemo se na ukazanom povjerenju i pozivu na sudjelovanje organizatorima a osobito Marijani Skoko, voditeljici Referentnog centra Osijek, te Mirenu Špeku izvršnom direktoru Udruge za pomoć žrtvama i svjedocima kaznenih djela.

Facebook
Twitter
LinkedIn