PUKS PREDSTAVIO SVOJE DJELOVANJE NA ZNANSTVENO-STRUČNOM SKUPU FILOZOFSKOG FAKULTETU U OSIJEKU

Članice udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama, Dajana Vinković i Vanesa Šerić, sudjelovale su na VII. znanstveno – stručnom skupu koji se održao u sklopu 11. tjedna psihologije na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Skup je organizirao Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku i Društvo psihologa Osijek, u suorganizaciji s Hrvatskim psihološkim društvom i Hrvatskom psihološkom komorom. Tema znanstveno – stručnog skupa bila je Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici.

Dajana Vinković i Vanesa Šerić održale su usmeno izlaganje i prezentaciju pod nazivom Krizne situacije – podrška u zajednici kroz koju su slušateljima pojasnile ideju i svrhu nastanka udruge PUKS, kao i viziju, misiju i ciljeve udruge, dosadašnje aktivnosti i strateški plan.

Slušatelji su ovo izlaganje ocijenili izuzetno zanimljivim s obzirom da su krizne situacije slabo zastupljene u preventivnim aktivnostima, a preventivnih programa na tom području gotovo da nema. Novina teme i brojne aktivnosti unutar jedne godine, koliko je udruga aktivna, izazvale su interes i pohvale sudionika izlaganja.

Sudjelujući na ovom skupu, imale su priliku čuti i druga izlaganja iz područja prevencije te u međusobnom druženju s ostalim stručnjacima otvoriti mogućnosti za nove projekte i suradnju kako unutar naše županije, tako i šire.

Facebook
Twitter
LinkedIn