Poziv na predavanja

Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama provodi projekt “Važnost mentalnog zdravlja: podrška u žalovanju” koji sufinancira Osječko-baranjska županija. U okviru tog projekta krajem ovog tjedna održat će se dva predavanja u dvorani blaženog Alojzija Stepinca u župi sv. Josipa Radnika u Belišću.

Prvo predavanje održat će se u petak, 28.10. s početkom u 19h a nosi naziv “Iskustvo neprihvatljivih traumatskih gubitaka i proces tugovanja”, a drugo predavanje nosi naziv “Patnja, bol i smrt u svjetlu Biblije i tami ljudskog iskustva” koje će se održati 30.10. također s početkom u 19h.

Oba predavanja održat će uvažena teologinja i bioetičarka izv. prof. doc. dr. Suzana Vuletić. Prof Vuletić predaje kolegije iz moralne teologije, bioetike i etike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, na studiju Sestrinstva pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu, Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, te na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku.

Koautorica je knjige “Posljednji trenutci prije vječnosti. Teološko-bioetički naglasci shvaćanja smrti i psihološko-duhovne intervencije namijenjene umirućima i ožalošćenima”, (Vuletić, Živković). Autorica je brojnih stručnih članaka, zbornika, prijevoda i recenzija. Aktivni je sudionik znanstvenih istraživanja i članica je brojnih međunarodnih i nacionalnih organizacija i organizacijskih odbora.

Njezinu opsežnu biografiju možete pronaći ovdje: https://www.djkbf.unios.hr/hr/prof-suzana-vuletic

Priroda nas u jesen podsjeća na odlazak i na naše voljene koji nisu više s nama. Na pitanja kao što su: kako se nositi s gubitkom, kako izraziti zahvalnost onima koji su nas napustili te kako ponovo pronaći smisao života nakon gubitka naših voljenih, možete pronaći na ovim zanimljivim i poticajnim predavanjima.

Ulaz je slobodan.

Facebook
Twitter
LinkedIn