Podrška roditeljima za početak nove školske godine – PUKS

Udruga PUKS – podrška u kriznim situacijama želi sretan početak novog, izazovnog obrazovnog razdoblja prije svega roditeljima i odgojno-obrazovnim djelatnicima. Riječi podrške i ohrabrenja, svima upućuje naša podpredsjednica Dajana Vinković, pedagoginja OŠ Ivana Kukuljevuća, Belišće.

“U uvjetima novog normalnog, pred nama je još jedna školska godina. Epidemija COVID-19 postavila je izazove ne samo pred odgojno – obrazovne djelatnike, već i pred učenike i njihove roditelje. Okruženi pitanjima o sigurnosti povratka u školske klupe, vjerovanja sam da, držeći se propisanih uputa i preporuka, možemo i trebamo nastaviti odgojno – obrazovni rad u školi. S ciljem daljnjeg razvijanja partnerstva obitelji i škole, zajedno budimo emocionalna podrška djeci i razgovarajmo o svim pitanjima vezanima za zdravstvenu krizu, na način primjeren dobi. Podsjetimo se da djeca uče promatrajući nas odrasle i najglasnija je upravo poruka koju vide iz naših postupaka. Iskoristimo ovo vrijeme za razvoj odnosa povjerenja i slijedimo preporuke stručnjaka koji nam mogu pomoći u prevladavanju ove krizne situacije. Pri tome ne zaboravimo i na “mentalnu higijenu”- optimizam se može naučiti i vježbati. Kritički razmišljajmo i informacije tražimo na pouzdanim mjestima.
Svim učenicima, odgojno – obrazovnim djelatnicima i roditeljima želim zdravu i uspješnu novu školsku godinu.”

Nakon lockdowna, kada su članovi i volonteri udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama bili na raspolaganju našim sugrađanima starije životne dobi u nabavci namirnica i lijekova, zahvaljujući Gradu Belišću koji je odobrio i dodijelio u potpunosti financijska sredstva, udruga provodi projekt pod nazivom #brinem.

Facebook
Twitter
LinkedIn