Plaketa “Grb grada Belišća”

Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Belišća održanoj povodom 138. rođendana grada, 30. travnja 2022. u Centru za kulturu Sigmund Romberg, našoj je udruzi dodijeljeno javno priznanje, plaketa “Grb grada Belišća”. Nagradu je uručio gradonačelnik dr. Dinko Burić, a primila ju je predsjednica udruge Vanesa Šerić.
Sa zahvalnošću primamo ovu nagradu koja nam daje dodatni vjetar u leđa u radu s ranjivim osobama uslijed različitih kriznih situacija.

Nominaciju za dodjelu ove nagrade od strane Nezavisne liste dr. Dinka Burića prenosimo u cijelosti.
Plaketa „Grb grada Belišća“ za izuzetna ostvarenja i doprinos u području psihosocijalne pomoći, prevencije i zaštite mentalnog zdravlja te cjelokupnog društvenog života grada Belišća

Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama osnovana je 2016. godine s ciljem osnaživanja i pružanja psihosocijalne pomoći i podrške osobama svih dobi koje se nalaze u nekoj od kriznih situacija. Programi i aktivnosti koje udruga provodi imaju za cilj povećanje kvalitete života kroz osobni rast i razvoj pojedinca te prevenciju i zaštitu mentalnog zdravlja.

Udruga surađuje s brojnim institucijama i srodnim udrugama na području Osječko-baranjske županije, ali i Republike Hrvatske. Članovi udruge su autori brojnih predavanja, radionica, istraživanja i znanstvenih radova te su samostalni u kreiranju i izvođenju volonterskih aktivnosti. Aktivnosti koje su provedene usmjerene su djeci, mladima, odraslima, ali i osobama starije životne dobi. Među brojnim aktivnostima osobito se ističe aktivnost ”7 navika sretne djece”, tj. 56 radionica koje su se održale za učenike 3. i 4. razreda osnovne škole tijekom 2019. godine.

Tijekom lockdowna 2020. godine u suradnji s Civilnim zaštitom grada Belišća i Gradskim društvom Crvenog križa Valpovo, članovi i volonteri udruge uključili su se u pomoć starijim sugrađanima pri nabavci osnovnih životnih potrepština i lijekova.

U sklopu projekta ”Život u zajednici u gradu Belišću” udruga je tijekom 2021. i 2022. održala niz od 18 vrlo uspješnih radionica psihosocijalnog osnaživanja osoba starije životne dobi.

Udruga se od prvog dana uključila u koordinaciju aktivnosti pri integraciji raseljenih osoba uslijed rata u Ukrajini, smještenih na području grada Belišća te je organizirala prikupljanje odjeće i obuće, psihosocijalnu i duhovnu pomoć i podršku, suradnju raseljenih osoba sa Župom sv. Josipa Radnika u Belišću te sportskim i drugim udrugama na području grada.

Udruga želi doprinijeti lokalnoj zajednici u prepoznavanju važnosti mentalnog zdravlja za povećanje kvalitete života i osjećaja osobnog zadovoljstva svih građana grada Belišća.

Facebook
Twitter
LinkedIn