Obilježen svjetski dan mentalnog zdravlja u OŠ Ivana Kukuljevića, Belišće

Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama u petak je obilježila Svjetski dan mentalnog zdravlja. Ovaj dan u svijetu se obilježava 10. listopada s ciljem podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja za život svakog pojedinca u svrhu postizanja zdravog društva. Mentalno zdravlje jednako je važno kako sa odrasle tako i za djecu i mlade.

Stoga su članice udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama odredile ove godine približiti važnost ove teme učenicima osmih razreda osnovne škole. U knjižnici OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, u petak su održale interaktivno predavnje za sve učenike osmih razreda pod nazivom „Catch me if I fall“

Učenici su bili u prilici saznati što je mentalno zdravlje, što utječe na njegovo narušavanje, što mogu poduzeti da bi se osjećali bolje i kako pružiti podršku prijatelju.

U predavanju je naglašeno povjerenje, prijateljstvo i otvorenost u međusobnoj komunikaciji koja pomaže održati mentalno zdravlje adolescenata i mladih koji prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji oboljevaju od depresije u omjeru od 4-8% te podjednako zahvaća kako djevojčice tako i dječake.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Podrška u zajednici – modul 2“ sufinanciranim od grada Belišća.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin