Izvješće za medije – Tečaj samoobrane za žene

U subotu 31. kolovoza u porostorijama Borilačkog centra Belišće održan je prvi modul tečaja samoobrane za žene koji su organizirali udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama i Sambo&MMA Akademija Slavonija

Tečaj je započeo radionicom s temom „Vremenska crta mog života“ koju je vodila Vanesa Šerić, predsjednica udruge . Nakon što su podijelile misli i osjećaje te prepoznale svoje snage koje ih nose kroz životne teškoće, započeo je praktični dio tečaja. Predsjednik Sambo&MMA kluba Belišće Christian Uskoković objasnio je što je sambo samoobrana, poučio je sudionice kakav je psihološki profil napadača, kako izbjeći napad a na koncu je s trebnerom Sašom Dragičevićem demonstrirao četiri vrste napada i pet načina samoobrane.

Nakon što su sudionice u parovima mjenjale uloge i vježbale samoobranu, uslijedilo je polaganje ispita pred tročlanom komisijom, jer se trenerima Uskokoviću i Dragičeviću pridružio i Tobias Mack master crni pojas luta livre instruktor A. F. S. O. Svjetske borilačke Organizacije te podijelio diplome Sambo self-defense certificate 1. category, te je tako ovaj tečaj dobio i međunarodni karakter.

Zadovoljne sudionice vesele se drugom modulu koji će se održati u subotu, 7. rujna u istim prostorijama s početkom u 9h. Budući da je bilo otkazivanja tečaja u zadnji tren kao i upita o pohađanju sljedećeg modula, obavještavamo drage žene da mogu pristupiti sljedećem modulu jer se svaki modul nadograđuje drugim radionicama i drugim vrstama napada i samoobrane.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin