Božićna čestitka

Dragi suradnici i prijatelji!
Priblažavamo se završetku kalendarske godine.

U nastojanju da podvučemo crtu i provjerimo omjer planova i postignuća, zaključujemo da je i ova godina bila puna izazova koja smo uspjeli prevladati.

Osjećamo se osnaženi i sposobni odgovoriti na različite krizne situacije oko nas zahvaljujući mnogim okolnostima: dobili smo prostor za rad, educirali smo se u području biblioterapije, mindfulnesa i podrške u tugovanju, održali smo niz radionica osnaživanja i podrške u osnovnim i srednjim školama širom županije, sudjelovali smo na konferencijama i stručnim vijećima prezentirajući naš rad. Osmislili smo i proveli još jedan pub-kviz, pokrenuli smo blog na našim web stranicama, organizirali smo predavanja i stručna usavršavanja, obilježili Dane otvorenih vrata udruga, Svjetski dan mentalnog zdravlja, pokrenuli smo grupu podrške u tugovanju a osigurali smo i superviziju za članove i volontere naše udruge. Raseljene osobe iz Ukrajine imaju našu posebnu podršku i pažnju kroz poučavanje hrvatskog jezika, brojne aktivnosti u svrhu integracije za djecu i odrasle te je u tijeku božićna humanitarna akcija namjenjena najmlađima.
Našim idejama nema kraja, raduje nas svaka nova prilika i izazov zbog kojih rastemo.

Osobito smo ponosni na činjenicu da je temelj cjelokupnog našeg angažmana volonterstvo. Svo naše vrijeme i talenti koje dajemo za izgradnju naše zajednice stostruko su nam vraćeni. Tu je i izvor našeg entuzijazma i temeljnog opredijeljenja: duboko vjerujemo da je život vrijedan unatoč gubitcima i brojnim kriznim situacijama. Vjerujemo da je bližnji svaki onaj kojeg je pogodila krizna situacija bez obzira na razlike u vjeri, materijalnom statusu, nacionalnosti, spolu i dobi. Vjerujemo da podrška i pomaganje počinju u najužem krugu, među našim voljenima, i šire se poput koncentričnih krugova koji ne poznaju granice.Vjerujemo da se podrška i ljubav množe dijeljenjem, a da se blagoslovi množe zbrajanjem.

Svega toga ne bi bilo da nije i Vas, stoga Vam želimo zahvaliti na suradnji, doprinosu, ohrabrivanju, podršci i povjerenju koje imate prema nama.
Hvala Vam što nas vidite i omogućujete da se osjećamo vrijedno i korisno.
Hvala na pomoći dijeljenjem informacija, mentoriranjem i savjetovanjem.
Hvala na povezivanju i umrežavanju.
Hvala na financijskoj i svakoj drugoj materijalnoj pomoći.

I na kraju, vratimo se na početak.
“U početku bijaše riječ, i riječ bijaše kod Boga i riječ bijaše Bog.
(…) u njoj bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo.” (Iv 1,1.4)

Betlehemska štalica nam snažno poručuje: Svjetlo! Život! Bog s nama!
Neka se svjetlo kojim svjetlite i radost života odražava u Vašim riječima i djelima kroz cijelu godinu bez obzira gdje se nalazili.

Sretan i blagoslovljen Božić i svako dobro u Novoj godini!

Facebook
Twitter
LinkedIn